Kategoriarkiv: Cracked.com

Trump — et tilbageblik

Der var engang, en lykkelig gang, hvor vi ikke rigtig troede, at det ville ske, at det kunne ske, at den Orange Klovn kunne blive valgt til en af de mest betydningsfulde poster i verden.

Men Adam Todd Brown var på vagt. Han har skrevet mange ret spændende artikler for Cracked, og han skrev en, hvor han sammenlignede Donald Trump med Hitler. Det vækker altså nostalgi at tænke tilbage på en tid, hvor det at sammenligne Trump med Hitler kunne få nogen til at løfte et øjenbryn.

Her i min genlæsning er det gået op for mig, at Hitler-artiklen er den første artikel i en løseligt forbundet serie af tre, så vi tager dem alle.

https://www.cracked.com/blog/why-comparing-donald-trump-to-hitler-makes-perfect-sense/

Og her er en af mine yndlingskonspirationsteorier. Jeg er på ingen måde overbevist, men det giver på den anden side bare så god mening. Der var engang, hvor den svenske musikgruppe Ace of Base dominerede radiobølgerne og dansegulvet, men hvad nu hvis det var noget helt andet, de var ude på at dominere?

https://www.cracked.com/blog/how-90s-pop-band-secretly-sold-nazism-to-america/

Men hvor galt kan det gå? Det svarer Adam Todd Brown på ved at fortælle os, hvor galt det har været gået i Amerika:

https://www.cracked.com/blog/5-awful-moments-in-american-history-that-can-happen-again/

Hold da op, det blev mørkt. Var det ikke meningen, at vi skulle læse vittigheder og more os?

Her er en sjov artikel, hvor Chris Bucholz giver året 2016 sin MUS.

https://www.cracked.com/blog/a-serious-talk-with-2016-its-performance/

Der var mange af os, der gik og tænkte: Det må da være en joke. Det må simpelthen være en practical joke i den bedste Borat-ånd.
Og ja, det var det. Her er Daniel O’briens fortælling om, hvordan det gik til, at en skribent fra Cracked hjalp en forretningsmand med den tykkeste omgang performance-komik:

https://www.cracked.com/blog/what-i-learned-accidentally-managing-trumps-campaign/

Men hvis vi lige lægger komedien til side et øjeblik. Hvad var det, der skete, hvordan kunne det gå til?
Det forklarer David Wong os i denne artikel, der giver et fint indblik i den amerikanske mentalitet, der førte til, at næsten halvdelen af en nation stemte Donald Trump ind i det hvide hus.

https://www.cracked.com/blog/6-reasons-trumps-rise-that-no-one-talks-about/

Trump er de fem dummeste mennesker i verden — Donald Trump ifølge Seanbaby

Hvis der er noget, Seanbaby har forstand på, så er det dumhed. En stor del af hans humor er bundet op på at håne alt hvad der er dumt med så stort eftertryk, at man ikke skulle tro, at selv de lettere uvidende ville dø af skam, inden de nåede udenfor deres hoveddør.


Derfor kan det undre, at det kun er sket en enkelt gang, at Seanbaby er faret i blækhuset og har hudflettet det omvandrende bremsespor, som amerikanerne har valgt til præsident, nemlig Donald Trump.


Men dette er artiklen, hvor Seanbaby tager The Donald under behandling. Og det er ikke nok at kalde ham dum. Donald Trump er simpelthen de fem dummeste mennesker på jorden. I et forfatterskab, hvor stort set hvert ord er hysterisk genialt morsomt, præsterer denne kagstrygning af præsidenten at være en af Seanbabys ypperste artikler.


Seanbaby er samtidig i sit pædagogiske hjørne. Han lærer os om de fem typer dumme mennesker: Holderen af generel viden, Det rene intellekt uberørt af ekspertise, Det beslutsomme fjols, Det tekniske geni og Den, der ikke kan narres. Og så forklarer han, hvordan Donald Trump er et eksempel på hver eneste af de fem typer.

www.cracked.com/blog/the-5-stupidest-people-planet-are-all-donald-trump/

Bonuslink: Podcast med Seanbaby, der blev postet sammenfaldende med artiklen

www.cracked.com/podcast/5-ways-donald-trumps-lies-are-trying-to-break-your-brain/

Hotdog-apokalypsens fire ryttere – nu med eksemplariske artikler

Min advokat mener, at jeg skal skrive, at jeg fortæller om en hjemmeside ved navn 1900hotdog, ikke Hotdog-apokalypsen. Selv om alle ved, at Hotdog-apokalypsen er et langt federe navn end 1900hotdog.
Men det er således, at min advokat får sådan et anstrengt blik i øjnene og begynder at hive efter vejret, hver gang jeg lufter ideen om at sende endnu et forslag om noget af sted til Seanbaby, 1900hotdogs grundlægger.
Så hvis nogen har undret sig over, at 1900hotdog hedder 1900hotdog og ikke noget langt federe, så er det altså derfor.


1900hotdog er som bekendt en humorhjemmeside, der kræver Patreon-medlemskab, og som blev startet op af Seanbaby i samarbejde med Robert Brockway tidligere i år. Indtil videre har de haft gæsteskribenterne David Wong og Chris Bucholz til at skrive enkelte artikler til hjemmesiden.
Hvis man nu har læst hver eneste artikel på humorhjemmesiden Cracked.com i løbet af de sidste ti år, vil man være meget velbekendt med de fire herrer, og man vil muligvis også være i gang med at savle en anelse. Hvis man ikke har, må man tage til takke med denne artikel, der introducerer de fire ryttere i Hotdog-apokalypsen:

4. Seanbaby.
Lyder også navnet Sean Riley. Vi ved ikke hvorfor. Han har skrevet internethumor så længe, at flyveøglerne fik ondt i vingerne af at skulle flyve rundt med de stenplader, hans første artikler blev mejslet i.
Hans hobbier inkluderer: ikke at skrige og tage flere bukser på, sparke motorblokke i stykker og eje masser af dumme ting. Og endelig skrive artikler, hvor han håner dumme ting. Seanbaby har i den tid, hvor han var skribent og senere redaktør for Cracked siddet og lavet en liste over 700 ideer til artikler. Og det er så de artikler, vi kan finde på 1900hotdog. De fleste af dem vil jeg gå ud fra han er kommet på ved at lukke øjnene, pege på sin bogreol og sige: Nu vil jeg håne dumheden i den bog der.
Her er en god gammel klassiker, hvor Seanbaby håner fire bøger til ældre mennesker.
www.cracked.com/blog/4-hilarious-self-help-books-crazy-old-people/

3. Robert Brockway
Intet kendt alias. Absolut intet kendt alias. Brockway har været skribent og redaktør for Cracked i løbet af 10’erne. Nu er han så medskyldig i at have begået hjemmesiden 1900hotdog.
Herudover har han skrevet adskillige bøger, de fleste står på hylden med science fiction. Jeg har læst noget af hans RX, en cyberpunk-roman, og kan sige, at de første 4 procent er ganske glimrende.
Brockway har skrevet lidt af hvert for Cracked, men nogle af de emner, han kredsede om, var netop science fiction og skrivekunst. Her er en artikel om, hvad man skal gøre ved skriveblokering:
www.cracked.com/blog/5-tips-punching-writers-block-in-face/

2. David Wong
Vidste du, at David er det mest udbredte fornavn i verden, og at Wong er det mest almindelige efternavn. Men at der ikke er nogen, der hedder David Wong. Det vidste Jason, da han skulle vælge sig et kunstnernavn. Og nu ved du det også. Wong ved en masse ting, og hans artikler er sædvanligvis mættet med information. Og links. Så mange links til kilderne til hans information.
Faktisk kan man engang imellem komme lidt i tvivl om, om Wong nu husker, at han skriver for en humorhjemmeside. Men hvis han ikke skulle huske det, hvem skulle så?
Wong har været chefredaktør og skribent for Cracked i over ti år. For tiden passer han sin forfatterkarriere, hvor “John Dies at the End”, en over-the-top-horror-komedie — tror jeg nok, man kan kalde den, men jeg havde det i hvert fald fornøjeligt med at læse med at læse den og dens efterfølgere, nok er det største hit. “John Dies at the End” er også filmatiseret.
Wongs interesserer sig for motivation og at kritisere underlæggende fortællinger i populærkultur.
Her er en artikel om motivation, som Cracked plejer at poste hvert år op til nytår.
www.cracked.com/blog/6-harsh-truths-that-will-make-you-better-person/

1. Chris Bucholz
Jeg kan ikke sige særlig meget om Chris Bucholz; feernes forbandelse var meget specifik på det punkt.
Men jeg kan godt fortælle, at manden er morsom. Og når jeg nævner det som det definerende træk i en artikel, hvor de tre andre gutter er så sjove, at de burde udstyres med advarselsmærkater for hjertepatienter, bærer det en vis vægt.
Han har også skrevet science fiction-bøger. Jeg har læst hans “Severance”, som dog ikke hører til blandt mine favoritter. Jeg synes, at hans artikel, der promoverede bogen, var langt bedre end bogen selv. Men endnu bedre end den artikel er:
www.cracked.com/blog/greatest-note-ever-left-dented-car/

Mageløse Seanbaby og 4 steder, man kan finde ham.

Det første spørgsmål er naturligvis:
Hvorfor skal man finde Seanbaby?
Det skal man, fordi Seanbaby er morsom. Det var faktisk ham, der opfandt det med at være sjov på internettet. Så hvis vi forestiller os et internet, hvor det eneste indhold er skatteopgørelser, porno og pinglydene fra et 56k modem, så kommer Seanbaby og siger, nu skal der være vittigheder.
Det er Seanbaby selv, der har sagt det og, da han er MMA-kæmper, samtidig med at han er humorsnedker, har jeg ikke i sinde at tvivle på hans ord.
Og jeg skal understrege, at dette er en guide til at finde Seanbabys humoristiske tekster på internettet, ikke en guide til at finde ham selv. Efter min fiasko med Amelia Earhart er jeg færdig med at lave menneskeskattejagter.
Så er det bedre at blive hjemme og læse tegneserier, men tegneserier er bare ikke seje nok fra start af. Det ved Seanbaby, og derfor har han hjulpet menneskeheden ved at gøre tegneserier seje nok
www.cracked.com/blog/man-comics-comics-for-men/

Den opmærksomme læser vil se, at artiklen ligger i …

4. Crackeds arkiver

Og der ligger rigtig meget mere af samme skuffe. Og skuffer, der er faldet ud af kommoder fra helt andre dimensioner, men stadig skrevet af Seanbaby. I årene 2009 til 2020 huserede han hos Cracked.com, der som bekendt er en hjemmeside, der leverer humor sat op i listeformat. De første fem år var han en meget flittig skribent, de sidste var han primært redaktør, men når han så endelig postede en artikel, var der grund til glæde foran computerskærmen. Eller rettere latterkrampe på gulvet foran computerskærmen.
Men hvad er det for nogle ting, Seanbaby skriver? Og hvordan er det at skrive for Cracked? Det har Seanbaby skrevet en artikel om.
www.cracked.com/blog/11-things-i-learned-from-writing-100-cracked-articles/
Det er samtidig den artikel i verden, der linker til flest Seanbaby-artikler overhovedet, så det kommer ikke som en overraskelse, at det nok er verdens fedeste artikel. Hvis man gerne vil have et let overblik over de artikler, Seanbaby har skrevet for Cracked, er arkiverne lidt bøvlede at finde rundt i. Der er en meget bedre metode, nemlig:

3. Seanbaby.com

Her finder man links til samtlige artikler, Seanbaby har skrevet for Cracked. Og de er sat op på en let og overskuelig måde. (Der er lidt over 200) Samtidig er der ting, Seanbaby har lavet, inden han begyndte at skrive for Cracked. (Hver gang jeg prøver at tælle dem, finder de mig i en skov tre dage senere) Der ligger for eksempel noget om skridtspark og kærlighed.
www.seanbaby.com/kttg/kttglovestory01.htm Og så er det, man ser datoen: Siden har været oppe siden 1997. Det viser sig, at når Seanbaby siger, at det var ham, der opfandt at være sjov på internettet, var det den eneste gang, han var alvorlig. Hjemmesiden fortæller også, at Seanbaby har lavet spillet

2. Calculords


Og det er verdens bedste spil. Eller det er i hvert fald hamrende sjovt. Eller i det mindste så forfriskende anderledes, at man sagtens kan installere det bare for at tjekke det ud. Det er et samlekortspil, hvor man spiller rumsoldater ved at lave regnestykker. Forstået på den måde, at i din runde får du nogle tropper fra dit deck, for eksempel en alien, der for eksempel kan have tallet 25. Samtidig får du en bunke tal. Hvis du så kan lave et regnestykke, der giver 25, kan du spille din alien, hvorefter du håber, at han kan gå fra venstre side af skærmen over til højre og angribe din modstanders base. Konceptet er genialt, og spillet er gangske morsomt, men udførelsen bærer visse steder præg af indieproduktion. En opfølger er i støbeskeen, men det har den været i så lang tid, at jeg tror, at smeltediglen er blevet kold. Jeg skrev og spurgte Seanbaby, om toeren ikke snart var på vej, men fik det svar, at han arbejdede på to efterfølgere, men at det mest var et aften- og weekendprojekt.
Seanbaby har skrevet en artikel om at lave et spil, hvilket burde overraske absolut ingen.
www.cracked.com/blog/5-things-you-learn-when-making-modern-video-game/

Til gengæld er det overraskende, hvor let det at have det sjovt og narre dine børn til at lave matematik. Endelig fortæller hjemmesiden, at Seanbaby har en Patreonside ved navn:

1. 1900hotdog.com/ alternativt patreon.com/1900HOTDOG/posts

Og det er her, man finder det nyeste skriveri af Seanbaby. Og venner. Seanbaby har startet siden op sammen med Robert Brockway, en anden gammel kending fra Cracked, mens Chris Bucholz og David Wong, der også er kendt fra Cracked, har skrevet gæsteartikler.

Siden startede op 29. februar 2020, så det er stadig den spæde start. Siden er dedikeret til at håne dumme ting fra den forkerte dimension. Porten til den forkerte dimension er muligvis Seanbabys bogreol, for det er der, meget af det, han skriver om, kommer fra.
Nu vil jeg ikke linke til artikler, for de er bag Patreons betalingsmur. Men man laver en Patreonkonto. Og så vælger man et månedligt beløb, man vil give 1900hotdog. Måske er det nok at give 0.01 dollar, for det er det beløb, hjemmesiden 1900hotdog.com spørger efter. Det er mere læsevenligt at læse artiklerne her, i stedet for gennem Patreons egen side.
Men det er nu ikke fordi humoren er så meget anderledes end Seanbabys gamle artikler, så man kan sagtens starte på seanbaby.com/