Youtube-guide

Cody Johnston, Kate Stoll og en hel masse nyheder

Vi kender Cody Johnston fra Cracked, hvor han skrev sin første artikel tilbage i 2009.
I de tidlige år skrev han med stor entusiasme om Lost, og vi kender det jo godt allesammen, lige pludselig står man på herretoilettet på et snusket udskænkningssted i Sydhavnen og er dybt involveret i en ophedet diskussion om, hvad der er bedst, Star Wars eller Lost, og så løber man tør for argumenter. Heldigvis har Cody Johnston skrevet denne artikel:

https://www.cracked.com/blog/4-reasons-lost-is-the-new-star-wars/

Some News
Men det er ikke kun pennen, Cody Johnston har svunget for Cracked, han har også været at finde foran kameraet i en massiv mængde af Crackeds videoer. Da Cracked begyndte at lave en ugentlig nyhedskommentar, var det Cody Johnston, der var værten. Hvis man gerne vil have upartiske nyheder og streng objektivitet, skal man nok kigge et andet sted. Det kunne da i hvert fald godt være, at Cody Johnston giver udtryk for nogle holdninger i ny og næ. Eller er det bare mig? Bedøm selv i denne video:

Some More News
Some News lukkede ned, da resten af Crackeds videoproduktion lukkede ned. Men så er det godt, at der findes noget, der hedder Youtube. Og her fortsætter Cody Johnston med at kommentere nyheder på kanalen Some more News. Nyheder standser som bekendt aldrig, og der er en ny video om nyheder hver uge. Her er den mest friske af slagsen:

Katy Stoll
Katy Stoll er også kendt fra Crackeds videoer. En af mine yndlingsvideoer er denne, hvor hun forklarer, hvordan man kan vide, om en kvinde er DTF. Og nej, det står ikke for Down to Fudge.

Even More News
Men vi har da slet ikke fået nok nyheder endnu. Men så er det godt, at Katy Stoll og Cody Johnston laver en podcast, hvor de sidder og kommenterer nyheder:

https://evenmorenews.libsyn.com/

Youtube-guide

Super Eyepatch Wolf

Så er der tegnefilm! Tegnefilm fra Japan. Eller anime, som kendere udtaler det. Men problemet med anime er, at der er alt for meget, og det er alt for svært at vælge. Men så er det godt, at der findes Youtubere som Super Eyepatch Wolf, der kan fortælle os om anime, og hvorfor vi skal se det.

Berserk

Det kunne for eksempel være denne her, Berserk. Vi skal lige komme med en lille advarsel. Hvis du stadig tror, at bare det er tegnet, så er det for børn, så er Berserk tegnefilmen, der får dig til at skifte mening. Bare fordi der er børn i den, betyder det ikke, at børn må se den.
Og endnu en lille advarsel. Super Eyepatch Wolf går i dybden. Der er det, der på nudansk hedder Spoiler Warning. Hvis du går op i ikke at kende historien på forhånd, så er den helt rigtige rækkefølge at opdage, at Super Eyepatch Wolf har skrevet om en anime, se den, og så vende tilbage og se, hvad Super Eyepatch Wolf har sagt om den.

Denne type videoer starter med “Why you should watch …” men i virkeligheden burde de hedde “Why you should feel happy that you watched …”, for Super Eyepatch trækker en animes kvaliteter frem i lyset og peger på de ting, man ikke selv nødvendigvis havde opdaget.

One Piece

Men denne video kan du roligt se uden at have set One Piece først. Det ville da også være lidt af en udfordring, for serien har 938 afsnit og ingen planer om at slutte foreløbigt.
One Piece handler om en sørøver med gummikræfter, der sejler ud for at finde den berømte skat, One Piece. Den, der finder skatten, bliver konge over sørøverne. En one piece er som bekendt en form for badedragt, men vores hovedperson kan ikke svømme, og de fleste foretrækker ellers bikinier i denne verden, så jeg ved ikke helt hvorfor de skal bruge 938+ afsnit på det. Men det ved Super Eyepatch Wolf og det forklarer han i denne introduktion til One Piece:

The Fall of The Simpsons

Og så griber vi lige fat i en solid klump nostalgi. Der var engang i vores spæde ungdom, hvor der var en fed tegnefilm, der hed The Simpsons. Og den var ikke engang lavet i Japan. Men stille og roligt, uden at vi lagde mærke til det, sivede kvaliteten ud af den, og vi blev efterladt med noget, der bare ikke var så fedt, som det var i gamle dage. De fleste Simpsonologer er nu enige om, at serien knækker over i andet afsnit i sæson otte. Super Eyepatch Wolf fortæller her detaljeret om, hvordan det gik til, at The Simpsons faldt.


The Bizarre World of Fake Martial Arts

Og så forlader vi tegnefilmen for at træde over i den virkelige verden. Hvor vi blandt andet skal møde no touch KO-kampsportseksperter, der overvinder deres modstandere ved at slynge bølger af qi-energi efter dem. Lyder det lidt for fantastisk? Det er det sandsynligvis også, for de forunderlige kræfter fordufter, når de ikke lige bruges på folk, der er helt overbeviste. Vi skal blandt andet se et klip af en 65-årig qi-kæmper, der stiller op til en kamp mod en MMA-kæmper. Vi får de fleste af de mest kendte klip med meget mærkværdig kampteknik af se, inden vi runder af historien om Xu Xiadong. Han er ikke fake. Han er MMA-kæmper og kommer fra Kina. Her kæmper han mod de mere traditionelle kampsportsudøvere, og der er åbenbart nogle magthavere, der ikke bryder sig om, at han vinder så meget, som han gør.

Youtube-guide

Peterdraws

Har du lyst til at tegne noget? Men du ved ikke helt, hvad det skal være? Så bare snup et stykke papir og en tegnedims og vær med, når Peter tegner. Det er helt afslappende, nærmest meditativt. Og Peter har en dyb og blød stemme, der er rar at lytte til.
Kan du ikke få det til at ligne noget? Det gør ikke noget. Bare gør som Peter. Tegn en streg, og tegn en streg til og så endnu en streg. Lav noget kunst.

Hvad tegner han?
Men hvad er det for en stil, som Peter tegner i? Det er jeg ikke helt sikker på, at jeg har et ord for. Men så er det godt, at jeg kan linke til denne video, hvor Peter åbner sin sketchbook og inviterer dig indenfor.

Den bedste tegnepen
Du skal naturligvis have den bedste tegnepen nogensinde. Og det bedste papir og den bedste stol og den bedste musik at lytte til, ellers kan du ikke lave ordentlig kunst. Heldigvis har Peter lavet en guide til, hvordan man finder den bedste tegnepen.

Verdens bedste glaspen
Peter anmelder en del penne. Som regel gør han det ved at vise, at de kan lave streger, og hvad man kan tegne med de streger. Nogle gange har han selv købt dem, andre gange får han sendt penne af folk, der vil have promoveret deres varer. Her er en anmeldelse af en glaspen, han har fået tilsendt af nogen, der fortæller, at det er den bedste glaspen i verden. Men Peter er skeptisk.

Hvordan man laver en cirkel
Peter er også flink til at lære fra sig. En af de store udfordringer ved at tegne er, hvordan man laver en perfekt cirkel. Men det ved Peter, og her fortæller han hvordan.

Hvordan man laver dybde i sine tegninger
Er dine tegninger flade som pandekager? Her er fire simple tricks til at lave dybde i tegninger.

Youtube-guide

Chyrosran22

Tastaturer. Hvis du går og føler, at du ikke kan få dine tastaturanmeldelser dybdegående og nørdede og fyldt med alle mulige og umulige tastaturer nok, så er Chyrosran22 en Youtuber for dig. Chyros er græsk for “Det rigtige øjeblik” eller “Den Gode Timing”, Ran er efternavnet på manden, og jeg bliver nødt til at gå ud fra, at 22 er det gennemsnitlige antal tastatur-groupier, der står og venter uden for hans hoveddør på et givent tidspunkt. Chyrosran22 kan tale om tastatur i rigtig lang tid, men det er altid på en måde, hvor man bare har lyst til at labbe hvert eneste ord i sig, for ud over at kunne fortælle spændende og indlevende om de mest obskure tastaturer og switches, så har han en af de rareste stemmer på Youtube. Hvis han beskrev maling i særligt kedsommelige nuancer tørre over ti timer, ville jeg stadig lytte til ham.

Men denne anmeldelse af et Maltrons højrehåndstastatur er ikke maling, der tørrer. Jeg har ikke hørt nogen anmelde tastaturer med så mange og så fantasifulde bandeord siden dengang Kaptajn Haddock anmeldte skrivemaskiner for Kristelig Dagblad i de tidlige 50’ere. For folk, der ikke kender til Maltron i forvejen, kan det siges, at de hører til blandt de dyreste og mest firser science fiction film-agtige tastaturer, og så siger logikken jo, at de må være blandt de bedste. Men den vildfarelse river Chyrosran22 os rimelig grundigt ud af.

Men hvad så med lydniveauet? Chyrosran22 anmelder alt, men når tastaturentusiaster taler om tastaturer, så mener de mekaniske tastaturer. Og hvis der er noget, mekaniske tastaturer gør, så er det at larme. For eksempel ved de færreste, at de første IBM-tastaturer faktisk kom med matchende høreværn. Men der findes da mere stille tastaturer. Det er dem, Chyrosran22 fortæller om i denne anmeldelse, hvor han kigger nærmere på de ti mest stille switches. Alle kender til at have en larmende kollega i et åbent kontor, der ikke kan lade være med at hamre igennem i tasterne. Men hvilket tastatur skal du sætte i stedet for, når du endelig har fået nok, og konfiskerer det støjende tastatur i en sen ubevogtet overarbejdstime? Svaret vil overraske dig, og du får det i denne video.

IBM Model M. Alt, hvad du ikke vidste, du gerne ville vide om IBM Model M. Og så lige lidt mere om dette vidunderlige tastastur fra dengang man kunne finde ud af at lave kram. Jeg gik i mange år med en underlig hulhed indeni, fordi jeg ikke var helt skarp på, hvilken udgave af IBM Model M, jeg i grunden havde. Det ved jeg nu. Tak Chyros22.

7 gode råd til ikke at have for lidt Klassisk Rum Lego

Problemet med godt gammeldags rumlego er, at de ikke laver det mere. Hvis man vil have rumskibe i dag, så er man nødt til at købe Star Wars i stedet. Heldigvis findes der bricklink.com, en hjemmeside hvor man kan købe brugt lego. Man kan købe hele sæt, og man kan købe enkelte klodser. Men der er nogle fif, der er rare at kende, hvis man skal finde sig en rigtig god handel.

  1. Der er forhandlere fra hele verden. Det betyder jo også, at man skal huske at regne porto med i regnestykket. Samtidig er der forskel på, hvad det koster at sende pakker rundt om i verden. Man kan filtrere lande i de avancerede søgeindstillinger, hvis man for eksempel ved, at man ikke vil betale porto fra USA. Det bedste er at finde en dansk forhandler, der bor rundt om hjørnet og tilbyder afhentning. Det er dog de færreste forhandlere, der fortæller om deres adresse. Men man kan dog godt skrive og spørge, om det er en mulighed, nogle gange er man heldig.
  2. Husk det med småt. Bricklink har nogle regler, der sørger for, at folk ikke bestiller for små ordrer. Det er dog op til de enkelte forhandlere i hvor høj grad de vil bruge dem. Forretninger kan have en minimumspris, de vil have, at man køber for, og de kan have en gennemsnitslig pris per lot. Det betyder, at man skal købe for et vist beløb af en specifik klodstype, eller også må man købe for et højere beløb af en anden klodstype. Man slipper dog for hovedregningen, indkøbskurven på hjemmesiden skal nok selv fortælle, hvor man er henne i det her. Hvis forhandler har disse krav og man ikke møder dem, kan han lægge flere penge på. Endelig kan forhandler tage et gebyr for selve forsendelsen og man skal huske at der er gebyr på at betale med Paypal.
  3. Det er bedre at finde få forhandlere med masser af klodser og lave nogle store ordrer frem for at lave små ordrer hos mange forhandlere. Det kan naturligvis være lidt af en udfordring at finde den rigtige forhandler. Man kan prøve at skrive nummeret på en legoklods, man er interesseret i. Så skal man finde en forhandler, der ikke bor for langt (dyrt) væk, og har rigelige mængder af den legoklods. Man kan indstille søgemaskinen til at filtrere efter antal, så man ikke ser alle dem, der kun har en af den klods. Så går man ind på forhandlerens side, scroller ned til klodser i venstre side, skifter visningen til farver, og kigger efter hvad forhandleren har af klodser i den farve, man er ude efter. Det kan være lidt møjsommeligt, for de fleste forhandlere har mange forskellige klodser. Skift visningen til 100 visninger per side, så går det lidt hurtigere. Hvis det ser fornuftigt ud, kan man så gå i gang med at smide i indkøbskurven.
  4. Husk farverne. De første klassiske rumlegosæt havde farverne blå, gammel grå og transgul. Gammel grå hedder light gray på Bricklink og er en udgået farve. Den er erstattet af den farve, der hedder light bluish gray. Det betyder samtidig, at gamle udgåede klodser, som for eksempel de gamle rumvinger, kun findes i light gray, mens nyere klodser kun findes i light bluish gray. Og med light gray kan farven betyde noget for sjældenheden, hvilket betyder noget for prisen. Hvis man finder noget, der synes dyrt, kan man kigge efter den samme klods i sort. Transgul er også forholdsvis sjælden, hvilket ofte gør den dyr. Men alt der findes i transgul, findes også i transblå, der plejer at være noget billigere.
  5. Lav en wishlist.
    Hvis det er svært at holde styr på cirka 400.000 forskellige numre på legoklodser, kan man lave en wishliste på Bricklink. Når du har fortalt den, hvilke klodser du er ude efter, vil Bricklink fortælle dig, når du har fundet en af dem.
  6. Husk at købe rigeligt. Nogle klodser er så nyttige, at man ikke kan få for mange af dem. Klodser, der kan vippe, og klodser, der kan dreje, giver funktioner og mulighed for at bygge i skæve vinkler. Redskaber til minifigurer kan bruges til alskens pynt og så videre. Hvis man er i gang med en stor ordre og lige den klods, man ved man kommer til at bruge på mange måder, er der til en billig penge, skal man bare hugge til.
  7. Find det store forkromede overblik (på en anden hjemmeside)
    Bricklink har et katalog, hvor man kan få et overblik over hvad der findes. Men jeg foretrækker at bruge Brickset.com, hvis jeg skal kigge på hvad der findes af Lego.
    https://brickset.com/sets/theme-Space/page-1
    Så kan man for eksempel scrolle igennem til man ser et sæt og tænker, jeg kunne godt tænke mig at bygge noget i den retning. For eksempel 928, det arketypiske gamle rumskib. Så skriver man 928 i Bricklinks søgefelt, og trykker på set inventory. Så har man en liste over de klodser, sættet indeholder. og nu kender man nummeret på klodser, der kunne være interessante. Herfra kan man tilføje klodser til sin wishliste, og man kan gå i gang med at lede efter en forhandler. (Man kan naturligvis også bare købe 928 som sæt;)