Hvad skal vi høre på Copenhell? – torsdag

Myrkur 14:15 Hades

Myrkur var engang en dansk popsangerinde, der besluttede sig for at lave blackmetal i stedet for. Den seneste koncert på Copenhell var larm af allerbedste skuffe, men på det seneste album har Myrkur fanget folkesange, så mon ikke årets koncert bliver lidt mere afdæmpet.

Korn 16:00 Helviti

Korn var en af de største og første inden for nu-metal. Altså metal fra starten af 90’erne, der jo så kun er 30 år gammel, og lidt mere funky og fresh end din bedstefars metal.

Opeth 17:45 Hades

De fleste bands passer ned i genrekasser, og så er der Opeth, der har gjort en dyd ud af at forny sig fra album til album gennem de seneste 30 år. De startede med at spille dødsmetal og så har de ellers bare taget den derfra.

Judas Priest 19:15 Helviti

Judas Priest er på guldbryllupsturne og har så overvældende rigeligt med hits at vælge imellem fra en meget lang karriere. Det overrasker lidt, at de kun spiller et enkelt nummer fra 10’erne. Som noget atypisk for bands af den her alder har de inden for de sidste 10 år indspillet hele to skiver, der ovenikøbet er fede.
De spillede sidst på Copenhell i 2011, hvilket skulle have været en afskedsturne. Heldigvis kom de i tanke om, at de synes, at det er fedt at spille heavy.
Det er Painkiller fra 90, der velfortjent får æren af lægge flest (fire) numre til setlisten, og ellers er det mest hits fra firserne, vi får at høre.

KISS 22:30 Helviti

KISS står ikke for Kids In the Service of Satan. Hvilket man må sige er en missed opportunity. KISS er heller ikke nazister, selv om deres album-covers er forbudte i Tyskland, fordi s’erne i KISS ligner SS-runer. 50% af de oprindelige medlemmer af KISS er jøder, og 25% af dem er grafisk designer, så jeg ved ikke, om det her er en you had one job-situation.
KISS er nok mere rock end de er heavy, og jeg ved ikke om de ville stå og spille på Copenhell, hvis det ikke havde været for deres udklædning, hvor de ligner nogen, der spiller væsentlig hårdere musik.
Deres setliste består hovedsageligt af sange fra 70’erne, primært fra debuten KISS fra 1974 og fra Destroyer fra 1976.
I hvad der nok er verdensrekord for mindst rock’n’roll move ever har Gene Simmons (bassisten i KISS og ham der ser mest heavy ud) sagsøgt King Diamond, fordi King Diamonds ansigtsmakeup lignede Gene Simmons for meget.

Skriv et svar