Hvad skal vi høre på Copenhell – Fredag

Bad Religion 14:00 Helviti

Hvis dette var en rigtig punk-festival, ville Bad Religion rangere nogenlunde på højde med Metallica.
Nu er det en heavy-festival, og det er måske derfor, at du skal stille vækkeuret for at kunne opleve en af punkens allerstørste bands.
Bad Religion kommer fra Californien og har spillet siden 1979. De har sytten skiver på tapetet, men bortset fra Age of Unreason fra 2019 har de ikke indspillet så mange siden årtusindskiftet.
Vi skal høre flest sange fra starten af 90’erne og ellers en enkelt eller to fra de fleste af deres plader.

Alestorm 16:30

Kunne du lide Gloryhammer? Hvis ja, så ville du også kunne lide Alestorm. Det er nemlig samme forsanger. Og det er stadig power-metal med et koncept, men nu er konceptet sørøvere.
Alestorm spiller pirat-metal, og der er lagt op til øm fællessang, når bandet runder af med deres største hit: Fucked with an anchor.
De skøre pirater fra Skotland er forholdvis aktive med at indspille musik. (De er jo også kun fra 2008 og dermed relativt unge.)
De kommer til at spille flest sange fra deres nyeste skive, Curse of the Crystal Coconut fra 2020, og de udgiver endda en spritny skive omtrent en uge efter Copenhell, så måske får vi en smagsprøve fra den.

Agnostic Front 17:30 Pandæmonium

Mere klassisk punk. Eller hardcore crossover thrash punk. Hvilket oversat vist nok betyder, at Agnostic Front spiller hurtigere end Bad Religion.
Agnostic Front stammer fra New York og blev dannet i 1980.
Vi skal primært høre sange fra Victim in Pain fra 1984 og fra United Blood fra 1983.

Baest 19:45 Helviti

Baest spiller en laber dødsmetal, som programmet hævder er old school. De er fra Århus, har spillet siden 2015 og kommer mest til at spille numre fra deres nyeste skive, Necro Sapiens fra 2021

Emperor 21:30 Hades

Gem jeres tændstikker og knive, den norske blackmetal er i byen. Der var engang, hvor blackmetal blev forbundet med kirkeafbrændinger og knivstikkeri, og en stor del af grunden til det var Emperor. Guitarist Samoth er dømt for at brænde kirker ned og daværende trommeslager Faust er dømt for mord.

Vi kommer til at høre flest sange fra In the Nightside Eclipse fra 1993 og Anthems to The Welkin at Dusk fra 1997. Emperor har ikke lavet ny musik siden 2001, og det er ikke fordi de er dovne, men fordi de er TRVE CVLT. Forsanger/guitarist Ihsahn ligger dog ikke selv på den lade side og senest har han udgivet albummet Rashomon under navnet Ibaraki.

D-A-D

Det ultimative party-band. Det er simpelthen ikke en ordentlig festival, hvis man ikke har hørt D-A-D, der engang var kendt som Disneyland After Dark.
De fandt deres stil ved at tage til USA og tabe en country&western-konkurrence, og herefter blev deres musik kendt som ko-punk. Det kan man tydeligt høre på deres debut-album, Call of The Wild, der udkom i 1986.
Det er ikke helt til at spå om, hvad vi skal høre. Dette er nemlig en On-Demand koncert, hvor publikum har stemt om de 16 numre på setlisten.

Skriv et svar