Hvad skal vi høre på Copenhell – Lørdag

Jinjer 17:15 Hades

Jinjer spiller sådan noget hyper-teknisk groove-core-djent og inspireret af bands som Opeth og Death. Og Slayer. Forsangerinde Tatianna veksler mellem growl og ren stemme. De kommer fra Ukraine, blev dannet i 2009 og de spiller sandsynligvis flest sange fra deres nyeste skive, Wallflowers fra 2021.

Mastodon 18:30 Helviti

Mastodon kommer fra Georgia, USA, og spiller sådan noget sludged stoner-metal. De blev dannet i 2000; deres album Leviathan fra 2004 vandt stor anerkendelse. De spiller sandsynligvis flest sange fra deres nyeste skive, Hushed and Grim fra 2021.

Iron Maiden 21:30 Helviti

Iron Maiden udgav et album sidste år, nemlig Senjutsu i september. Vi skal lige høre tre numre fra det album, og så går vi over til alle de gode gamle hits.
Iron Maiden kalder da også denne turne for en Legacy of the Beast-turne, hvor de spiller alle fanfavoritterne.
Tre er også det antal numre, vi skal høre fra Number of the Beast, hvilket også er antallet af ret gode sange på det album.
Det eneste overraskende i setlisten er måske fraværet af sange fra Seventh Son of a Seventh Son, mens der er hele tre numre fra Piece of Mind.
De måtte dog gerne spille hele Piece of Mind for min skyld.
Ikke overraskende er det en setliste, hvor tyngden ligger på firserne og på Bruce Dickinsons første periode i bandet.
Vi bliver dog ikke snydt for sangen Iron Maiden fra Debutalbummet Iron Maiden fra 1980 med den første forsanger Paul Dianno. Vi får også en sang hver fra de to album med Blaze Bealey fra halvfemserne, nemlig The Clansman og Sign of the Cross. Og så lige Blood Brothers fra Brave New World, det første album efter Bruce Dickinson kom tilbage til Iron Maiden.

Mercyful Fate 11:45 Hades

Mercyful Fate behøver ingen nærmere præsentation.
De var det første danske heavy metal band. De blev dannet i 1981, udgav EP’en Mercyful Fate i 1982, albummet Melissa i 1983 og albummet Don’t Break the Oathi 1984. I 1985 gik de så i opløsning, og forsanger King Diamond indledte en lang og succesrig solokarriere.
De blev gendannet i 1992 og op gennem halvfemserne udgav de fem album, som vi ikke behøver tale så meget om, for bandet har udtalt, at de ikke har tænkt sig at spille sange fra dem.
Til gengæld spiller de en spritny sang: Jackyl of Salzburg. Den er så ny, at den udgave, der ligger på Youtube, er optaget live, og den er ikke skrevet færdig.
Mercyful Fate underskrev en kontrakt på seks album tilbage i halvfemserne. Det betyder jo så, at der er et pladeselskab, der har ventet i meget lang tid på at få lov til at udgive et album med Mercyful Fate, og med et spritnyt og næsten færdig nummer kan vi så håbe på, at de kommer til at skrive og indspille et nyt album.

Det skal bemærkes, at Mercyful Fate aldrig blev officielt opløst, bandet har bare holdt en lang pause siden 1999.
Pausen blev dog afbrudt, da to af deres sange, Evil og Curse of the Pharaos skulle med i Guitar Hero. Masterbåndene var blevet væk, og bandet måtte derfor genindspille dem.
De måtte også afbryde deres pause, da de blev inviteret med til Metallicas 30 års fødselsdag. Metallica har en sang, der hedder Mercyful Fate, der er et medley af Mercyful Fate-sange. Det medley spillede Metallica og Mercyful Fate så sammen til fødselsdagsfesten. Det eneste man kunne ønske sig mere var, at der havde været ordentligt optagegrej til den fødselsdagsfest.
Metallica og Mercyful Fate blev for øvrigt gode venner, da de skulle indspille plader i det samme studie i København i 1983-84, hvor Metalllica optog Ride the Lightning og Master of Puppets.

Det kan godt være, at King Diamond er knap så gode venner med Gene Simmons fra KISS. King Diamond optræder med ansigtet malet i sorte og hvide farver, og det samme gør Gene Simmons. Derfor sendte Gene Simmons et cease and desist-letter til King Diamond, fordi han mente, at King Diamonds ansigtsmaling lignede hans for meget.

Vi skal ud over det nye nummer høre sange fra Melissa, Don’t Break the Oath og EP’en, der kan findes på det album, der hedder Beginnings.

Skriv et svar